Első lépések - szintfelmérő dolgozat

 

A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnáziumban az angol nyelv oktatása nem osztályszinten, hanem kisebb csoportos foglalkozások keretein belül valósul meg. Ennek érdekében a munkaközösség tagjai igyekeznek minél homogénebb csoportokat kialakítani az adott évfolyamokon tanuló osztályok hasonló tudású, hozzáállású és munkabírású diákjaiból. Ezt a folyamatot segíti minden bejövő 5. és 9. évfolyam esetén egy szintfelmérő dolgozat megírása.

A szintfelmérő dolgozat célja az, hogy minél pontosabb képet kapjunk a leendő 5. illetve 9. évfolyamos tanulók nyelvi tudásáról és hogy számukra megfelelő szintű csoportot tudjunk felajánlani a sikeres továbbhaladás érdekében. Fontos hangsúlyozni, hogy a gimnáziumi tanulmányok kimenetelének sikerét nem a szintfelmérő alapján kapott csoportszám határozza meg. Egy teljesen kezdő, vagy újrakezdő csoport diákjai ugyanúgy fel fognak készülni a középszintű érettségi vizsgára mint a haladó csoportok; hiszen a cél ugyanaz, csak a módszerek és a haladási ütem tér el egymástól értelemszerűen. 

A szintfelmérővel kapcsolatos fontos tudnivalók:

  • Senki nem kap rá érdemjegyet (a munkaközösség az eredmények százalékos értékét és a hibák természetét veszi alapul a csoportok megalkotásánál)

  • Kérjük a diákokat, hogy azért ne vegyenek magánórákat, hogy a dolgozat minél jobban sikerüljön, hiszen az úgynevezett drillezéssel szerzett "tudás" nem igazi tudás, így előfordulhat, hogy valaki nem a számára megfelelő csoportba lesz beosztva. Ennek további következményei lehetnek:
    • Csoportot csak félévkor és év végén lehet váltani a Kréta e-ügyintézés felületén az igazgató úrnak címzett kérelem benyújtásával.
    • Csoportváltás sikeres írásbeli és szóbeli különbözeti vizsga esetén lehetséges, amennyiben a csoportváltással járó létszámváltozás nem okoz gondot egyik csoport számára sem.

  • Mintafeladatok a következő linkeken érhetők el:

Megjegyzések