Szépkiejtési verseny - 2021/2022

Berze angol nyelvi szépkiejtési- és nyelvismereti verseny

☆☆☆☆☆☆

A 2021/2022-es tanévben semmi sem állta útját a Berze Iskolafejlesztési Alapítvány és a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium angol nyelvi munkaközösségének közös rendezvényének, a Berze angol nyelvi szépkiejtési- és nyelvismereti verseny megszervezésének.

A munkálatok már 2021 augusztusában elkezdődtek, hiszen a pandémia miatt kialakult korlátozások, valamint ennek következtében a rengeteg elmaradt rendezvény számos kérdést és megoldandó feladatot jelentett a versenyszervezők és versenyzők számára.

A világjárvány miatt kialakult feszült hangulatú várakozás azonban meghozta a gyümölcsét. A verseny meghirdetése és lebonyolítása zöld utat kapott. Senki sem tétlenkedett, azonnal munkához látott mindenki – tanárok és diákok egyaránt. A verseny színvonala magáért beszélt.

Ezúton is köszönjük szépen Gyöngyös Város Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási és Kulturális Bizottsága által oktatási és nevelési tevékenységek támogatására szolgáló támogatást és az MMPublications kiadónak a versenyzők díjazását segítő könyvcsomagot.

A verseny a korábbi évekhez hasonlóan felső tagozatos angolul tanuló diákokat célzott meg Gyöngyösön és vonzáskörzetében. Ennek köszönhetően 18 általános iskola és a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium mintegy 139 tanulója mérte össze tudását 2021. október 15-n.



A diákok nyolc kategóriában versenyeztek attól függően, hogy melyik évfolyamba jártak, és hogy milyen óraszámban tanulták az angol nyelvet. A gyerekek teljesítményét szakmai zsűri értékelte. A bizottságokban a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium és a versenyre nevező iskolák angol szakos tanárai működtek közre, akiknek áldozatos munkájáért nem lehetünk elég hálásak. Minden kategóriában az első három helyezettet díjaztuk, így nagyon büszkék lehetünk Kelemen Attila Ábel és Pántya Nóra diákokra, akik I., illetve II. helyezést értek el a 6. évfolyamosok közti verseny  4-5 órás kategóriájában; valamint Budai Ágnes és Rajna Virág tanulókra, akik I., illetve II. helyezést értek el a 7. évfolyamos verseny 4-5 órás kategóriájában. Felkészítő tanáruk 6. évfolyamon Horváthné Csanálosi Piroska, 7. évfolyamon pedig Katona Fatime és Bárdos Éva tanárnők voltak. A diákok kimagasló teljesítményéhez és felkészítő tanáraik munkájához gratulálunk!



Megjegyzések