Versenyfelhívás_2022-2023_Berze angol nyelvi szépkiejtési- és nyelvismereti verseny



A Berze Iskolafejlesztési Alapítvány az angol nyelvi munkaközösség közreműködésével a 2022/2023-as tanévben is meghirdeti a Berze angol nyelvi szépkiejtési - és nyelvismereti versenyét, melyre sok szeretettel meghívjuk azokat a felső tagozatos angolul tanuló diákokat, akiknek az angol nyelv nem anyanyelve és nem tartózkodtak huzamosabb ideig anyanyelvi környezetben.

A verseny időpontja:  2022. november 11. péntek, 14.30 óra.

Nevezési határidő: 2022. október 28. péntek.

A versenyző diákoknak a következő feladatokat kell teljesíteni: elsőként egy rövid szöveget kell elmondaniuk fejből, melyet saját maguk választottak ki felkészítő tanárukkal együtt. Ennek hossza 5. és 6. évfolyam esetén 100-130 szó, 7. és 8. évfolyam esetén 160-180 szó legyen. A saját szöveg elmondását egy, a zsűritől kapott szöveg értelmező felolvasása, valamint a szöveggel kapcsolatos kérdésekre történő válaszadás követi. A versenyen kapott szöveg értő felolvasása és az azzal kapcsolatos kérdésekre adott válaszok nagyobb hangsúlyt kapnak az értékeléskor, mint a hozott szöveg elmondása.

A jelentkezéssel és nevezési díjjal kapcsolatban minden iskolát e-mailben értesítünk.

Minden diákot bátorítunk, hogy adjon esélyt és próbálja ki magát, akár kezdő, akár haladó szinten tanulja az angol nyelvet. A kitartás és következetes gyakorlás meg fogja hozni a gyümölcsét. 



Jó készülést és eredményes versenyzést kívánunk! Reméljük minél több diákkal találkozunk november 11-n.



Megjegyzések